При цьому застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру біля Водяного, а неподалік Опитного — ще й протитанковий ракетний комплекс. Наразі втрат серед українських захисників немає, інформує прес-служба Міноборони.

У ранковому зведенні штабу ООС повідомлялось, що протягом минулої доби, 26 квітня, у районі проведення ООС збройні формування РФ дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Від кулі ворожого снайпера того дня загинув уродженець села Колінки Іван Ковальовський «Африка», повідомляє прес-служба Городенківської міської ради (Івано-Франківщина).

За даними ГУР МОУ, командування ЗС РФ продовжує підтримувати в готовності до застосування оперативне угруповання російських формувань на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Противник проводить постійні тренування артилерійських та мінометних розрахунків до здійснення вогню по закріплених цілях. Особлива увага приділяється облаштуванню хибних рубежів оборони, а також розміщенню замаскованих муляжів озброєння та військової техніки. Це робиться для введення в оману підрозділів ОС та провокування їх на відкриття вогню.

Тим часом Генштаб ЗСУ проводить оперативно-стратегічний збір з керівним складом Збройних Сил України за участю вищого військово-політичного керівництва держави, представників центральних органів влади та сил оборони, представників збройних сил країн — членів НАТО та країн-партнерів і провідних експертів у галузі національної безпеки.

«Нам потрібно бути готовими до відсічі збройної агресії всім складом сил оборони, а також до створення умов для ведення всеохопної оборони. Військо України набуло необхідних спроможностей та утримується у визначених ступенях готовності. ЗС України активно продовжують виконувати заходи реформування та розвитку. Цей послідовний, комплексний та безперервний процес здійснюється з метою забезпечення здатності військ (сил) адекватно реагувати на виникаючі виклики і загрози у воєнній сфері в умовах динамічних та швидкоплинних змін безпекового середовища», — зазначив начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, передає прес-служба Генштабу.