Утім, провокації не припиняються. Наші військові повідомляють, що люди в прифронтових селах вийшли на городи, утім, городництво може бути смертельно небезпечним. Адже снаряди та міни можуть бути просто в землі. Так, днями під час прибирання на цвинтарі в смт Верхньоторецьке місцевий житель підірвався на невстановленому вибуховому предметі. 69-річний чоловік отримав травми, несумісні з життям.

Щодня ворог «промацує» лінію оборони наших військових. Лише за добу (станом на ранок 05.05) у районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню. Поблизу Водяного бойовики вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. Двічі противник гатив біля Красногорівки з мінометів 120-го калібру та зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Авдіївки російські окупанти здійснили обстріл із великокаліберних кулеметів, а біля селища Луганське — ще й з гранатометів різних систем. У районі населених пунктів Новолуганське, Зайцеве, Шуми, Південне, Залізне, Кримське, Торецьк та Новгородське було помічено проліт ворожого БПЛА типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Безпілотник було своєчасно подавлено засобами РЕБ.

«Бойових втрат серед наших захисників немає. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ», — зазначили в штабі.