На знімку: під час проведення акції національного проекту «ART-перемир’я».

У період з 5 по 8 травня 2021 року на Світлій Великодній Седмиці за сприяння командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва на Донбасі проводиться святкова акція під назвою: «Радість дітям на Великдень». Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України.

Провідний меседж: «Турбота про мирне і щасливе дитинство маленьких українців — це не обов’язок, це поклик серця». Акція проводиться в рамках національно-мистецького проекту «ART-перемир’я».

До проведення заходів залучається лауреат національної театральної премії «GRA» — Чернігівський обласний театр ляльок ім. О. Довженка із музичною інтермедією «Великдень із космічними мишами», режисер-постановник — Антон Шеремок.

Упродовж святкових заходів 3000 маленьких українців із прифронтових населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Новолуганське, Світлодарськ, Парасковіївка, Миронівський, Красногорівка побувають на святкових виставах та отримають від військових смачні великодні паски.

Художній керівник проекту — відомий театральний діяч Максим Добролюбов. Керівник-координатор проекту — офіцер Командування Об’єднаних сил ЗСУ, журналіст та письменник Борис Кутовий.

Святкова акція «Радість дітям на Великдень» проводиться за підтримки Корпорації «АТБ», Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів» та благодійників.

«На нас чекає свято дитячих усмішок, дитячої радості. Разом із друзями вітатимемо малечу із Великоднем. Саме там, де не припиняється війна, саме там, де діти особливо потребують світла та доброти. Акція дає змогу кожному із нас зрозуміти, що тільки тоді від власного серця відступає смуток та біль, коли знаходиш у собі сили дарувати радість іншим. Щиро дякую усім, хто долучився й не залишився байдужим!» — зазначив Борис Кутовий.

Довідково

Національний проект «ART-перемир’я» був заснований за ініціативи та сприяння командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва й успішно впроваджується вже третій рік поспіль. За період дії проекту організовано та проведено більш як 35 виступів найкращих артистів та театральних колективів, на яких побувало майже дванадцять тисяч «дітей війни» та дорослих глядачів.

У вересні 2020 року у Соледарі Донецької області в рамках національного проекту «ART-перемир’я» було проведено театральний міні-фестиваль дитячих театрів «Печера казок». Вистави відбувалися у соляних печерах на глибині 288 метрів. Аудиторія — діти з прифронтових населених пунктів Донецької області. Також у грудні 2020-го, напередодні Новорічних та Різдвяних свят, понад 2000 «дітей війни» взяли участь у святковій акції «Книжка в гості завітала — свято дітям влаштувала». Малюки побачили театральні вистави та отримали солодкі подарунки. До Мар’їнської музичної школи було передано сучасні музичні інструменти, а до 130 шкільних та містечкових бібліотек прифронтового Донбасу — 500 книжок дилогії офіцера ЗСУ Бориса Кутового «Листи здалеку».

Фото надано Борисом Кутовим.