Він прийшов до «Едельвейсів», щойно виповнилось вісімнадцять. І вже три роки Дмитро — на передовій.

Необстріляного вояка старші друзі назвали «Малиш», і відтоді за ним це псевдо і закріпилось. Звісно, то вже не той юнак, котрий прийшов у підрозділ зразу після навчання у професійному ліцеї. За три роки Дмитро опанував усе озброєння гірсько-штурмової роти. Тепер він командує відділенням і бойовою машиною піхоти. Юнак пройшов підготовку у навчальному центрі і після ротації планує ще навчатись на курсах лідерства та стати сержантом. Професійний і добре підготовлений сержант — то мрія кожного офіцера. «Малиш» на цьому тернистому шляху — він постійно навчається, розвивається і вдосконалює свої навички.

— Я спостерігаю, як зі звичайного юнака Дмитро став уже досвідченим бійцем, а тепер ще й гарним молодшим командиром, — ділиться командир роти старший лейтенант Сергій. — Йому все цікаво, все хоче особисто вивчити, що не зрозуміло — уточнює у більш досвідчених.

У Дмитра в підпорядкуванні є удвічі старші бійці, але вони цінують юнака за надійність, оптимізм, веселий життєрадісний характер, бажання навчатись і розвиватись як військовий. Від хлопця віє впевненим спокоєм та позитивом.

— Дмитро молодий, але надійний, він не підведе, добре орієнтується і поводиться у критичній ситуації, це ми неодноразово вже спостерігали і тут, під Шумами, і в районі Маріуполя, — каже про свого побратима досвідчений гірський піхотинець Сергій, який на війні з перших днів.

Під Маріуполем Дмитро здобув свій перший бойовий досвід, а тепер на позиціях під Горлівкою зі своїм підрозділом він пережив і втрату товаришів.

— Надзвичайно важко, коли гинуть твої друзі — молоді, повні сил і планів на майбутнє, але ми всі знали, на що йдемо, — ділиться Дмитро. Він виріс на цій страшній війні — вчорашній школяр, а нині вже досвідчений гірський піхотинець, веселий і життєрадісний, позитивний і цілеспрямований, дорослий не по літах! Дмитро вибрав шлях професійного захисника своєї країни, і йде ним — важким і тернистим, набуваючи досвіду і втрачаючи на війні своїх побратимів.