Зокрема, поблизу н. п. Новгородське російські окупанти двічі відкривали вогонь із мінометів 120- і 82-мм калібрів, а в районі селища Калинове-Борщувате — з мінометів 82-мм калібру й автоматичних станкових гранатометів. Крім того, у напрямку населеного пункту Південне російські окупанти провели дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. «Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. На обстріли противника наші військовослужбовці відкривали вогонь», — йдеться в повідомленні.

РФ не поспішає виконувати свої обіцянки щодо відведення військ від кордону України: техніка залишається, перекидається тільки особовий склад. Про це в середу на спеціальній сесії всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» у Києві заявив, посилаючись на дані розвідки, міністр оборони Андрій Таран.

Він додав, що відведена кількість військ становить майже 4 тис. військовослужбовців. А якщо техніка залишається, перекидання особового складу не становить значних труднощів, — резюмував міністр.

За словами глави оборонного відомства, загрози наступу Росії з території Білорусі поки не спостерігається. Але Генеральний штаб ЗСУ розробив план реагування на такий випадок.