У рамках третього етапу підготовки до активної фази багатонаціонального навчання «Дайнемік Фронт-2021», що відбувається за участю зведеного підрозділу Сухопутних військ ЗС України на базі артилерійської батареї 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича, триває «Розроблення варіантів дій», що є одним із основних етапів планування, яке складається із 8 стандартизованих процесів.

Командування зведеного підрозділу Сухопутних військ ЗС України на базі батареї 152-мм «Гіацинтів-Б» 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича отримало Попереднє бойове розпорядження (з наданням робочої карти) від командування багатонаціонального штабу, який курує 41-шу бригаду польової артилерії Армії США, в якому визначено: зону інтересу, район проведення операції (бойових дій), сили та засоби противника, свої сили та засоби тощо.

Розроблення варіантів дій є одним із основних етапів планування, який передбачає 8 стандартизованих процесів.

Варіанти дій оформлюються на оверлеях, схемах, робочих картах з відповідними тактичними розрахунками.

Розроблені варіанти дій повинні відповідати критеріям реалістичності, тобто бути життєздатними, а не фантазійно-допустимими. Тобто робота, яка нині триває в артилерійському підрозділі, є аналітичною, потребує глибоких фахових знань та практичного досвіду особливостей використання артилерійських підрозділів, які мають різне озброєння та штатну комплектацію.

Для перемоги під час можливого вогневого контакту з ворогом на цьому етапі потрібно також чітко визначити чисельне співвідношення військ з результатами аналізу нематеріальних факторів для визначення відносної бойової потужності своїх військ та військ противника. Визначаються, які форми операцій є реально можливими.

Водночас розрахунки гармат щоденно проводять тренування та чекають на остаточний наказ виходу на вогневі рубежі.

Напередодні батарея артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ здійснила попередній виїзд на одну з вогневих позицій, з якої мають вести бойову стрільбу з 17 по 21 травня. Попередньо було оцінено умови стрільби з визначеного квадрату, адже доведеться вести вогневе ураження на 5 км з гармат калібру 152 мм, максимальна дальність стрільби з яких осколково-фугасним снарядом дозволяється до 28,5 км.

Нагадаємо, що нині на території тренувального центру міста Торунь (Республіка Польща) триває багатонаціональне навчання «Дайнемік Фронт-2021», метою якого є досягнення оперативної сумісності зі збройними силами держав—членів НАТО (США, Республіка Польща та Королівство Данія).

Фото управління зв’язків з громадськістю ЗС України та служби зв’язків з громадськістю 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича.