На знімку: на п’єдесталі пошани — капітани команд Івано-Франківщини, Полтавщини та Чернівеччини.

У Чорноморську Одеської області завершилася Всеукраїнська спартакіада серед депутатів усіх рівнів. У змаганнях із п’яти видів спорту вже всьоме перемогла команда Івано-Франківщини.

«Ми знову чемпіони Всеукраїнської спартакіади депутатів, — наголосив капітан команди, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. — Інтрига тривала до останньої секунди останнього ігрового матчу спартакіади. Вона вже позаду, і я дякую кожному учаснику нашої згуртованої команди й кожному, хто всі ці дні вболівав та молився за нас».

Переможні очки команді івано-франківців принесли волейболісти, які у фінальній грі обіграли збірну депутатів Полтавщини. Футболісти вибороли «бронзу», що також є великим внеском у загальнокомандне «золото».

В індивідуальних видах спорту першість у настільному тенісі та шашках вибороли відповідно Ігор Терлецький та Микола Вітенко. Балів до загальної перемоги додали тенісистка Марія Маківничук, шашкістка Ірина Кащенко, шахісти Віктор Гошилик та Ірина Ткачук.

Сумарно команда Івано-Франківщини набрала 433 бали. Друге-третє місця посіли депутатські збірні Полтавської та Чернівецької областей із 428 та 420 балами відповідно. Тож зрозуміло, що перемога прикарпатцям далася нелегко, а суперники були гідними та змагалися нарівні.

Спартакіада такого рівня — лише підсумок великої праці депутатів щодо самовдосконалення та приклад відповідальності перед громадами. Адже здоровий спосіб життя треба культивувати. До всього — розвиток спортивної інфраструктури. Івано-Франківщина в цьому розрізі і справді взірець. Це і встановлення майданчиків зі штучним покриттям завдяки програмам обласної ради, і відновлення стадіонів, залучення молоді до гурткової роботи тощо.

Івано-Франківська область.

Фото зі сторінки Олександра Сича у Фейсбуці.