Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз вітає учасників форуму.

Мета зустрічі, котру організувала Донецька ОДА на базі компанії «Монополія Крона» у Слов’янську, — сприяння інноваційному розвитку перспективних галузей економіки регіону, досягнення синергічного ефекту від співпраці підприємств промисловості та галузі інформаційних технологій, поглиблення взаємодії науки та бізнесу, захист інтелектуального капіталу.

До участі у заході долучилися представники промислових підприємств, ІТ-сфери, посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування, бізнесу та науки, експерти з промислової автоматизації, енергоефективності, кластеризації.

У рамках зустрічі були організовані й консультаційні Zoom-платформи з питань державно-приватного партнерства, комерціалізації та захисту інтелектуальної власності, фінансування наукових досліджень та інноваційних проектів у рамках національних та міжнародних програм тощо.

«Форум стає платформою для обговорення пріоритетного, інноваційного розвитку перспективних галузей економіки регіону та здобуття економічного ефекту від співпраці промислових та IT-підприємств, особливостей кластерного розвитку регіонів та функціонування індустріальних парків, розвитку інноваційних бізнесів і захисту інтелектуального капіталу», — зазначив, звертаючись до присутніх, перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

Основні панелі діяли за напрямами: «Кластерний розвиток регіонів та функціонування індустріальних парків», «Цифрові технології та інновації — ключові складові зростання конкурентоспроможності в промисловості», «Енерго- і ресурсозбереження та альтернативна енергетика — шлях до циркулярної економіки», «Джерела фінансування інноваційної діяльності».

Водночас у Слов’янську проводили й низку консультацій для представників наукової, дослідної сфер та бізнес-спільноти Донеччини.

Донецька область.

Фото автора.