Раніше текст документа на сесіях підтримали депутати обох обласних рад. Як зазначено у Меморандумі, співпраця здійснюватиметься з метою розвитку територіальних громад та задля успішного реформування місцевого самоврядування обох регіонів в соціально-економічних та гуманітарних сферах. Області розвиватимуть співпрацю за такими напрямами: розвиток місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; екологія та охорона навколишнього природного середовища; освіта, наука, культура та охорона здоров’я; розвиток фізичної культури та спорту; інвестиції та розвиток ділової активності.

Як зауважив голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, підписаний документ є результатом тієї співпраці, яка вже склалася за період роботи двох рад восьмого скликання.

«Делегація з Рівненщини вже двічі побувала на Волині, я брав участь у сесії Волинської облради. Надалі маємо намір переймати досвід колег з розвитку територіальних громад в умовах реформування місцевого самоврядування. Рішення сесії про затвердження бюджетного регламенту є результатом того досвіду, який ми отримали саме на Волині. І найближчим часом проводитимемо бюджетні слухання, щоб розуміти фінансовий стан справ у наших закладах. До того ж живемо у час завершення реформи децентралізації, коли цілком логічним є переглянути роботу нашої обласної ради загалом і її виконавчого апарату, зокрема. Ми над цим працюємо, і переконані, що нам допоможуть волинські колеги, партнери і друзі», — зазначив Сергій Кондрачук.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад сказав, що у рівненських колег також є чому повчитися.

«Щойно ми повернулися з обласного пластового центру у селі Волошки — комунального закладу Рівненської обласної ради. Там мали змогу побачити, як на Рівненщині розвивається «Пласт». Саме таких проектів нам не вистачає на Волині. Окрім того, наша співпраця є важливою тому, що попри небажання президентської гілки влади віддавати повноваження радам, окремими рішеннями ми вже їх перебираємо. І те, що зараз ми ділимося досвідом, сприяє нашій готовності до переформатування роботи обласних рад та створення виконкомів», — наголосив Григорій Недопад.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото автора.