Вінок моделі виробили миколаївські майстрині народної творчості.

Авторка, Ольга Волкова, презентувала понад 30 робіт, які готувала саме до цієї знаменної дати. Дівчина робить особливі знімки — патріотичні, етностилістичні, душевні, в кожен з яких вкладає характерний зміст. Одягнуті в національне українське вбрання моделі не лише демонструють красу одягу, а й наче відкриваються зсередини.

Моделі, до речі, — різні. Юні панянки і поважні пані. Різні ракурси, різні життєві ситуації. Об’єднує їх те, що всі жінки символізують поняття «Моя Україна». Займатися фотографуванням Ольга почала не так давно, хоча ця тема цікавила її з дитинства. Захоплюючись етнічною темою, вона навіть підготувала фотоальбом «Миколаїв багатонаціональний», адже регіон справді є батьківщиною для представників 133 національностей, які проживають тут в дружбі та злагоді.

Героїні фотовиставки — жінки різного віку та статусу.

— Україна, Миколаївщина об’єднує та згуртовує представників різних національностей. Для мене, як для фотохудожниці, ця тема приваблива, — каже Ольга Волкова. — Зацікавившись особливостями українського вбрання та побуту, автентичності, побачила багатство та красу народного одягу Миколаївщини. Костюми для моделей брали в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї. Тобто, ту одежу, яку носили наші прабабусі саме на Миколаївщині. На цій виставці представлені жінки різних віків, які уособлюють тему «Моя Україна».

Автентичне українське вбрання представляє студентка Миколаївського коледжу культури та мистецтв Валентина Ломаченко.

Нинішня виставка, за задумом авторки, — це Україна тих жінок, що на світлинах. Звичайних, красивих, автентичних, справжніх. Одна з героїнь виставки, — Ірина, господарка крамниці вишиванок. Знімали дівчину в пшеничному полі, бо вона ще й лаборант-технолог по зерну. А Любава Запісочна — героїня фотовиставки, майстриня народної творчості, співробітниця Миколаївського обласного художнього музею ім. В. Верещагіна.

Миколаївська область.

Фото Ольги ВОЛКОВОЇ.