Понад 150 сільгоспвиробників з Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської та Харківської областей, науковці, представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації зібралися в селі Созонівка Кропивницького району — в Інституті сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України. Наріжним стало питання конкурентоспроможності сортів ранніх зернових культур в умовах Центрального регіону, адже від віддачі гектара залежить не лише фінансовий успіх господарств та експортерів, а й забезпечення хлібопекарської галузі якісним борошном.

У рамках Дня поля пройшли панельні дискусії науковців та аграріїв. Його учасники також ознайомилися з агротехнологічними та селекційними дослідженнями Інституту сільського господарства Степу. Зокрема, на науково-дослідному полігоні вони оглянули посіви морозостійких і вологостійких сортів пшениці та ячменю.

«Наша область — аграрне серце України, — зазначила під час відкриття Дня поля голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна (на знімку). — Яка б людина не була: багата чи бідна, живе в селі чи в місті, вона має тричі на день сідати за стіл. А ви, аграрії, своєю працею забезпечуєте, щоб людина мала що їсти. Попри усі складнощі, аграрна наука говорить про те, що ми можемо і будемо добиватися зростання врожайності».

Кіровоградськаобласть.

Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.