Такі підозри днями на прес-конференції в Києві висловив незалежний журналіст Ігор Рудич із посиланням на власні джерела. Інформація була підкріплена записом нібито розмови Ірени Кільчицької, заступниці колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького, із російськими бізнесменами.

Керівник центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко, керівник проекту «Всеукраїнський журнал «Корупціонер в Україні» Володимир Стріла та журналіст Ігор Рудич заявили, що подадуть заяву щодо розслідування цієї справи до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України та Ради національної безпеки і оборони України.

На думку розслідувачів, «зміст такої співпраці полягає в тому, що пані Кільчицька закуповує в столиці країни-агресора Москві криптовалюту, для чого організувала відправку певної суми доларової готівки». Також у заяві зазначається, що «упродовж розмови Ірена Кільчицька згадувала 500 тисяч, очевидно, доларів США, які є частиною більшої суми».

На жаль, це не перший випадок, коли українські чиновники, користуючись своїм службовим становищем, налагоджують бізнес-відносини з Росією.