Водії, які першими випробували нову переправу, сигналили від радості.

Процедура технологічна. Бригада приступила до демонтажу тимчасового об’їзного мосту, бо потрібно завершити упорядкування підмостового русла, укріплення берегових опор габіонами. Перед введенням об’єкта в експлуатацію здійснять належні процедури: випробування на міцність і паспортизацію нової штучної споруди.

«Оновлення мосту на важливій транспортній артерії регіону є знаковою подією. Завдяки коштам із державного бюджету зшиваємо добротними автошляхами країну. Дякую всім за вагому працю», — сказав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак відзначив велику увагу керівництва країни до дорожньої галузі. Завдяки Національному проекту «Велике будівництво» на дорогах державного значення в регіоні цьогоріч загалом оновлюють сім мостів. Обласна влада всіляко сприяє ініціативам дорожників.

Капітальний ремонт мосту у Стопчатові здійснює ТОВ «Техномістбуд Холдинг». Це відоме дорожнє підприємство з Тернопільщини. Його директор Юрій Левкович наголошує на тому, що бригади мостобудівників мають чималий досвід, тож працювали фахово та злагоджено.

Бо й справді, міст оновили в стислі терміни. Бригада взялася за демонтаж старого мосту торік у жовтні. Спочатку спорудили тимчасовий, а далі — всі роботи за проектом. Працювали відповідально, чим заслужили повагу в місцевих мешканців та замовників — Служби автодоріг.

«Найважливіше, що завдяки таким великим проектам вдається зберегти наш колектив. Національна програма відновлення мостів дає великі можливості для соціально-економічного розвитку країни, і що важливо — сприяє зміцненню кадрового потенціалу», — підсумовує Юрій Левкович.

Івано-Франківська область.

На знімку: голова ОДА Андрій Бойчук, Василь Буджак та його заступник Любомир Семанів, Юрій Левкович (справа наліво). 

Фото автора.