З них 34,1 тисячі отримали статус безробітного. Працевлаштовано 11,2 тисячі осіб. Про це повідомила директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко (на знімку).

Щодня обласна служба зайнятості пропонує для всіх, хто прагне працевлаштуватися, 2 тисячі вакансій, середня заробітна плата становить 9,1 тисячі гривень. Найзатребуванішими в регіоні є представники робітничих професій, зокрема слюсарі-ремонтники, електромонтери, електрогазозварники, продавці, касири, трактористи.

«За сприяння партнерів служба зайнятості значно розширила свої можливості й підвищила рівень надання послуг, а тому оперативніше та якісніше надає консультації клієнтам у сприянні працевлаштуванню і здійснює добір кваліфікованих кадрів, яких потребують роботодавці», — зазначила В. Рибалко.

Серед інновацій, що реалізовуються у співпраці з міжнародними організаціями, — кол-центр Донецької обласної служби зайнятості. Новим сервісом, започаткованим спільно з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру, уже скористалися 1027 шукачів роботи.

Минулого року в кожному міському та районному центрі зайнятості було створено ради роботодавців — до їх складу ввійшли 300 представників бізнесу та підприємств Донеччини. 
«Завдяки активізації соціального діалогу з роботодавцями як головним партнером на ринку праці нам вдалося наповнити базу вакансій якісними пропозиціями роботи і за умовами праці, і за розміром заробітної плати. Кожна шоста вакансія — з оплатою понад 15 тисяч гривень», — каже В. Рибалко.

У квітні на Донеччині відбувся загальнообласний ярмарок вакансій, до якого одразу ж долучилися понад 300 роботодавців та майже 2 тисячі безробітних. Утім, завдяки онлайн-трансляції на офіційній сторінці служби зайнятості у Фейсбуці кількість учасників заходу швидко зросла до понад 25 тисяч. Як результат — 500 громадян було працевлаштовано.

Цього літа для випускників професійно-технічних навчальних закладів та безробітної молоді проводили загальнообласну декаду «Знайдемо роботу разом!», до якої загалом долучилися 2200 молодих осіб та 220 роботодавців. 346 хлопців та дівчат отримали робочі місця.

25-й річниці Конституції України було присвячено інформаційний онлайн-тур центрами професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за участю представників Харківського, Рівненського, Одеського та Донецького ЦПТО. Майже 5 тисяч відвідувачів офіційної сторінки Державної служби зайнятості у Фейсбуці дізналися про можливості отримання професій, матеріально-технічну базу кожного центру, умови проживання під час навчання тощо.

В обласній службі зайнятості продовжують успішно працювати та постійно оновлюватися електронні сервіси і додатки. Інтерактивна карта вакансій Донеччини вже набрала 327 тисяч переглядів. На інтерактивній мапі відеорезюме шукачів роботи містяться 200 актуальних резюме, а мапа паспортів підприємств, установ та організацій налічує їх майже 2 тисячі.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецького обласного центру зайнятості.