Вона самостійно виробляє і подає кисень.

«Це дуже важлива та знакова подія не лише для мешканців району, а й для всієї області. А ще недавно медзаклад закуповував балони з киснем у Львові, яких вистачало ненадовго. Щиро дякую лікарям закладу, які щодня знаходяться на передовій і борються за здоров’я та життя пацієнтів. Ціную працю кожного медика», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«Станція здатна перекрити потребу у кисні до 105 балонів на добу, а також має низьке енергоспоживання. Ми зможемо задовольнити потребу у кисні для 220 ліжок, — розповідає директор медзакладу, депутат Вараської міської ради Тетяна Латишенко. — А завдяки спеціальному бустеру надлишковий кисень можна заправляти в балони для власного резерву або для реалізації іншим споживачам».

Дуже задоволений початком роботи кисневої станції Вараський міський голова Олександр Мензул.

— Киснева станція зібрана в Україні, обладнання для неї виготовлено у Німеччині, Італії. За годину станція видаватиме 26 кубометрів медичного кисню. На цей проект із міського бюджету виділено 9,6 мільйона гривень, — сказав очільник Вараської громади Олександр Мензул.

На знімку: керівники області, громади та генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин на відкритті кисневої станції.

Фото ПС РОДА.