Літо — пора відпусток і довгоочікуваного відпочинку. Незважаючи на коронавірусні обмеження, люди прагнуть змінити обстановку і розслабитись. Але чи завжди батьки бажають відпочивати зі своїми дітьми, чи ж воліють провести свою відпустку без них? Про це ми запитали у читачів газети з Житомирщини.

Віра Крутенко, продавчиня:
— У нас діти вже дорослі й проживають окремо — у столиці. Раніше постійно їх брали з собою на відпочинок до Закарпаття. Нині важко, скрутно, але можливість, час і гроші, на мою думку, потрібно знаходити, щоб хоча б раз на рік себе побалувати відпочинком. Інколи діти дають нам із собою онуків, і ми разом вирушаємо до Одеси.

Олег Кравець, водій:
— Востаннє відпочивав із родиною понад десять років тому. То не було грошей, а то виникали проблеми в родині. Цього літа нарешті плануємо відвідати Затоку Одеської області разом із родичами та їхніми дітьми. Відпочинок нині — це справді розкіш і недешеве задоволення, але так влаштоване життя, що після виснажливої й напруженої роботи, стресів і нервів хочеться хоч на тиждень відключитись і поніжитися на березі Чорного моря.

Ольга Куліш, мама трьох дітей:
— Ми намагаємось відпочивати з дітьми щороку. Живемо на радіаційно забрудненій території, тому морським повітрям варто дихати хоч раз на рік. Завжди беремо з собою дітей, нам вони не заважають, а навпаки, з ними веселіше й краще.

Артур Корейба, таксист:
— Нам із дружиною діти раз на рік дарують екскурсійне турне Західною Україною. Ми з нетерпінням чекаємо на цю подорож. Беремо також з собою й онука Олежку, який нас звеселяє під час поїздки. Діти ніколи не бувають зайвими чи затратними! Діти — це щастя й радість.

Оксана Костюченко, виховує доньку та сина:
— Маю змогу відпочивати щороку в Єгипті. Їду до країни пірамід іноді сама, а інколи й з дітьми. Відпочинок вважаю не розкішшю, а потребою змінити обстановку, відволіктись на певний період від щоденної метушні й проблем. На відпочинку діти мені не заважають — з ними веселіше.

Олександр Крутій, батько чотирьох дітей, агроном:
— У нас із дружиною відпочивати нема часу, бо маємо велику садибу, пасіку, допомагаємо батькам. Діти інколи можуть влітку поїхати в гості до родичів в Очаків, де і відпочинуть, і покупаються. Вважаю: якщо є можливість, то відпочивати слід лише з дітьми, бо ми ж і живемо заради них.

Житомирська область.

Фотоетюд Вікторії ШЕЙКІНОЇ.