Так, біля Золотого-4 російські найманці відкривали вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Широкиного — зі станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. У районі Водяного, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У напрямку Новомихайлівки незаконні збройні формування обстрілювали позиції ЗСУ з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Причепилівки російські найманці вели вогонь із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець дістав вогнепальне поранення, несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого», — повідомили в штабі.

Станом на 7-му ранку 17 серпня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. Поблизу Причепилівки противник обстріляв позиції ЗСУ зі стрілецької зброї. А в напрямку населеного пункту Водяне, що біля Донецька, незаконні збройні формування застосували міномети калібру 120 мм.

Своєю чергою Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала розміщення 419 одиниць озброєння й військової техніки терористів на Донбасі в період з 9 по 15 серпня. Про це йдеться у звітах місії за зазначений період. Згадані порушення зафіксовано на полігонах поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Круглик, Мирне, Бугаївка, Хрустальний Луганської області й Новоселівка, Кальміуське, Мар’янівка Донецької області.

«Варто зазначити, що значна кількість ОВТ, а саме 387 одиниць, розміщена на не підконтрольній уряду України території в Луганській області, що свідчить про проведення бойового злагодження з подальшою ротацією на лінії розмежування. Крім того, не виключається факт підготовки й можливого залучення підрозділів ЗС РФ до комплексу стратегічних навчань «Захід-2021