У любителів домашніх рослин завжди була проблема з їхнім поливанням, коли їдеш у відпустку або відрядження. Добре, якщо із сусідами дружиш, і вони погодяться доглядати за твоїми «калачиками» і пальмами. Але чи завжди ми готові довірити чужим людям власну квартиру?

У тих, хто не готовий, є вихід: у Києві з’явилася нова послуга — готель для... кімнатних рослин. Улюблені квіточки можуть забрати у вас на час відпустки і повернути цілими й неушкодженими після повернення. Вартість такого задоволення від 5,5 до 10 гривень на добу за один вазон (залежно від терміну, на який їх залишають: що довше, то дешевше).
Як розповідають у квітковій фірмі, котра надає послугу, щоб віддати зелених улюбленців під опіку готелю, потрібно їх самостійно привезти і зареєструвати. Тут їх оглянуть на наявність хвороб, присвоять номерок. Власник рослин може бути спокійний: тут не тільки за ними доглядають, а й у разі потреби готові вилікувати. Адже крім готелю фірма також має «санаторій», де відновлюють підопічних, які захворіли. До речі, попит на їхній порятунок зростає до зими. За бажанням клієнта співробітники розмовляють із рослинами під час поливу (вважається, що так вони краще ростуть!). Фірма надає й іншу послугу: її працівники виїжджають поливати квіти додому. Вартість такої — 250 грн. за один виїзд за поливу до 10 рослин.