За легендою навчань, противник захопив важливий інфраструктурний об’єкт на одному з берегів Дунаю. Для його деблокування командуванням навчання було сплановано та проведено висадку тактичного десанту.

На початковому етапі підрозділ морської піхоти прибув на вертольоті Мі-8 у визначений район. Після десантування посадковим способом морпіхи виявили і знищили сили противника, закріпилися на ділянці узбережжя та утримували його до підходу основних сил. Тим часом інший підрозділ висадився на необладнану ділянку берега з десантного катера «Сватове». Об’єднавшись, морські піхотинці звільнили захоплений ворогом об’єкт та дали змогу відновити його роботу.

Цього самого дня учасники навчань «Ріверайн-2021» відпрацювали проводку кораблів за тралами замінованою ділянкою русла річки, тактичне маневрування, доглядову операцію та порятунок людини, яка впала за борт.

Спільні дії українських та румунських військовослужбовців продемонстрували високу взаємосумісність сил оборони двох країн та спроможність якісно виконувати завдання з дотримання необхідного рівня безпеки в регіоні.

Текст і фото Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.