Нещодавно на Рівненському військовому полігоні закарпатські хлопці й дівчата змагалися серед кращих та найдосвідченіших фахівців, які представляють оперативні командування «Захід», «Схід», «Північ» та «Південь».

За словами голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова, офіцери суддівської колегії визначали найкращих у чотирьох номінаціях: «тактична медицина», «мінна безпека», «тактика», «вогнева підготовка».

На тактичних змаганнях резервісти, зокрема, накладали умовному пораненому імпровізовану шину під час перелому нижньої кінцівки, виявляли та знешкоджували вибухонебезпечні предмети, відбивали напад диверсантів тощо.

«Під час безкомпромісної боротьби наші військові показали кращі результати у відбитті нападу диверсійно-розвідувальної групи противника, веденні вогню у складі бойових двійок, виявленні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів і військовій топографії», — цитує очільника області прес-служба ОДА.

У підсумку закарпатці посіли друге місце і підтвердили, що за правом — одні з кращих у Збройних Силах України.

Конкурс на найкращий стрілецький взвод тероборони був приурочений до Дня територіальної оборони, який відзначають у першу неділю жовтня відповідно до президентського указу.

«Тож вітаю наших бійців та усе Закарпаття з професійним святом і гідним виступом на всеукраїнських змаганнях. Ми пишаємося вами! Закарпаття пишається!» — наголосив голова облдержадміністрації.

Ужгород.

Фото надано прес-службою ОДА.