Його учасники поклали квіти до пам’ятного знака, встановленого на подвір’ї коледжу (на знімку). Поруч із символічним хрестом є мультимедійна дошка, де на екрані з’являються портрети і прізвища тих, хто не повернувся з російсько-української війни. Їх у списку 159 — лікарі, фельдшери, медсестри, санітари та парамедики.

До Вінниці прибули Військовий аташе посольства Латвійської Республіки в Україні Олександр Холманос, представники канадської навчально-тренувальної місії UNIFIER. У заході взяв участь Почесний консул Латвії у місті над Південним Бугом Ігор Скоромний. Учасники форуму підтримали пропозицію вінничан започаткувати у державі День пам’яті медиків, які віддали своє життя на російсько-українській війні, під час військових конфліктів на територіях інших держав, повідомила депутат міськради, викладач місцевого медуніверситету імені Пирогова, волонтер Олена Верлан.

Депутат облради Андрій Гижко зазначив, що на форумі йшлося, зокрема, про посилення уваги до питань підтримки і захисту державою родин загиблих медиків.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької обласної ради.