За даними прес-центру штабу ООС, у напрямку Авдіївки найманці здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів. У бік Зайцевого окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Позиції українських воїнів біля Гранітного та Лопаскиного бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 мм. Поблизу Катеринівки проросійські збройні формування використовували міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Неподалік Водяного найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм.

Позиції наших воїнів біля Верхньоторецького потрапили під обстріл з автоматичних і станкових протитанкових гранатометів. Біля Березового бойовики провокували зі стрілецької зброї. Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

«На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний», — зазначили в штабі.

За інформацією наших військових, бойовики продовжують накопичувати важку техніку та озброєння. Зокрема, було виявлено 70 одиниць бойової техніки незаконних збройних формувань, розміщених поза межами визначених районів відведення.

Так, у районі Тернового виявлено 22 танки і 48 бойових бронемашин. Зосередження техніки у такій кількості може свідчити про наміри створення та злагодження двох батальйонно-тактичних груп з метою посилення підрозділів на лінії розмежування.