Їх на виконання обласної програми національно-патріотичного виховання ініціював депутат облради, учасник бойових дій, захисник донецького аеропорту в 2014—2015 рр. Сергій Бульбаха. Останні такі одноденні військові збори для старшокласників, які вивчають предмет «Захист України», відбулися в селищі Чутовому однойменної громади.

Школярі здобували нові знання і відпрацьовували навички поводження зі зброєю (на знімку), елементи індивідуального захисту бійця, метання гранат, першої медичної допомоги пораненим. Вони також стріляли з пневматичної зброї у тирі. Опановувати ази військової справи учням допомагали інструктори з обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства та громадської організації «Вороскол», які брали участь у боях із терористами й загарбниками на Донбасі.

У цьому вишколі, як і в попередніх, брав участь ініціатор цієї справи Сергій Бульбаха. Такі одноденні військові збори старшокласників уже провели у містах Кременчук і Решетилівка, селищах Опішня, Велика Багачка та Нові Санжари.

Полтавська область.

Фото з сайту департаменту освіти і науки ОДА.