Можливе поміщення останніх у підвали, відмову в їжі, воді та юридичній допомозі — ці й інші факти свідчать про ймовірне порушення прав затриманих на захист, свободу й особисту недоторканність.

Про це заявили представники Уповноваженого Верховної Ради України із прав людини, які побували у відділенні поліції № 3 Дніпровського районного управління поліції у Дніпропетровській області.

За їхньою інформацією, в будинку слідчого відділення, розташованому окремо від адміністративного корпусу, відсутній контроль за пропускним режимом. Тому облік осіб, що відвідують слідче відділення, не здійснюється. Зокрема, не фіксуються мета відвідування, процесуальний статус, час, а в більшості випадків навіть сам факт перебування осіб у службових приміщеннях.

«Численні факти, що свідчать про можливі по-рушення прав затриманих на захист, свободу та особисту недоторканність, а також захист від катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, вимагають проведення службового розслідування й належного реагування», — вважають у секретаріаті Омбудсмена й готуються спрямувати до ГУ Нацполіції області відповідні звернення з рекомендаціями з усунення виявлених недоліків.

Дніпро.