Глава уряду оглянув реконструкцію котельні «Тернопільміськтеплокомуненерго», де за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку відбувається модернізація мереж теплопостачання і подачі гарячої води.

Після того Денис Шмигаль разом із міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом оглянули навчально-виховний комплекс із початковою школою і дитсадком у селі Підгородне Тернопільського району, який запрацював 1 вересня цього року. Впродовж тривалого часу тут не було дошкільного закладу, а учні початкової школи навчалися у старому приміщенні, побудованому понад століття тому. А тепер діти і вчителі отримали сучасні й належні умови для освітнього процесу.

Не оминули київські гості й можливості проінспектувати перебіг виконання робіт на автошляху М-30, який є головним об’єктом «Великого будівництва» 2021 року в Тернопільській області. Нині активно триває будівництво Гаївського шляхопроводу.

На завершення Денис Шмигаль ознайомився з роботою Центру масової вакцинації області. Там він провів брифінг для представників ЗМІ.

Прем’єр-міністр зазначив, що Тернопільщина інтенсивно розвивається і в частині програми «Велике будівництво», і в частині нових технологій, які застосовуються в обласному центрі, зокрема це опалення та енергозбереження, що є важливим напередодні зими.

«Хочу ще раз запевнити всіх, що опалювальний сезон проходитиме напружено, але дуже впевнено. Ми розуміємо, як провести його стабільно. У Тернополі надзвичайно добрий досвід із заміни котелень. За кошти міжнародних кредиторів одна з котелень уже працює за новими технологіями, в повністю автоматичному режимі. Тут замінено мережі та мінімізовано втрати.

Дуже важливий момент — це встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках. Порівняно з іншими містами це надзвичайно проривні технології, які вже сьогодні застосовані на Тернопільщині», — каже прем’єр.

Також глава уряду додав, що Тернопільська область має надзвичайно гарні перспективи. Адже на сьогодні фактично входить у ТОП-10 успішних областей України з будівництва цивільних та інфраструктурних об’єктів.

Тернопільська область.