Восени 2020-го земляки обрали головою Буринської ОТГ сільгосппідприємця Віктора Ладуху (на знімку), але після перемоги він із запізненням подав до ТВК документи на реєстрацію. Опоненти скористалися цією обставиною як юридичною зачіпкою і оскаржили обрання. З’ясування обставин конфлікту та встановлення істини перемістились у судову площину.

Установи Феміди приймали діаметрально протилежні рішення. Врешті-решт, 27 липня нинішнього року Другий апеляційний адміністративний суд ухвалив вердикт: реєстрацію Віктора Ладухи головою Буринської ОТГ скасувати і зобов’язати територіальну виборчу комісію провести повторні вибори. Їх призначили на 26 вересня цього року, однак голосування не відбулося, бо на виборчі дільниці не завезли бюлетені.

Справа дійшла до Верховного Суду, і лише завдяки його рішенню виборча кампанія у Бурині завершилась. Однак політичні пристрасті не вгамувалися: коментуючи свою перемогу — цього разу не на дільницях для голосування, а в коридорах судової влади — Віктор Ладуха заявив, що попереду ще чимало боротьби. «Це справа честі для нас: покарати всіх причетних до захоплення влади незаконним шляхом та знищення місцевого самоврядування», — написав він у Фейсбуці.

Сумська область.

Фото із сайту novynarnia.com