Зокрема, у бік Причепилівки противник відкривав вогонь двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем, а в районі Станиці Луганської російські найманці застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм. «Унаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного пораненого тяжкий, другого — задовільний», — повідомили в штабі.

Учора, від початку доби станом на 11:00, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню — поблизу населеного пункту Піщане Луганської області ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм.

Крім того, реагуючи на заяву ФСБ РФ, зроблену в четвер, про те, що корабель ВМС України «Донбас» перебуває в безпосередній близькості від Керченської протоки і створює загрозу безпеці мореплавання, у прес-центрі Об’єднаних сил назвали її фейком і повідомили: «Судно ВМС Збройних Сил України «Донбас» не заходило до чутливих зон. Корабель виконує завдання у своїх територіальних водах. Нині «Донбас» повертається на базу».

Міністр оборони України Олексій Резніков також прокоментував чергове інформаційне вкидання з боку Росії, здивувавшись, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна — судна без зброї, тоді як кораблі ФСБ постійно перебувають за два кілометри від Маріуполя та Бердянська та озброєні 30-міліметровими гарматами. «Загалом Азовське море — це акваторія спільного користування, ми там перебуваємо на законних підставах. Те, що вони вважають відстань у 18 миль (40 кілометрів) небезпекою для них, говорить лише про чергові маніпуляції», — повідомив О. Резніков.