Це курс вивчення культурної спадщини Полісся, здобуття практичних навичок у сфері народних промислів та мистецтв з метою профорієнтації, арт-терапії. Ідея проекту полягає у створенні освітньо-практичної платформи для творчого саморозвитку ветеранів АТО засобами саме традиційної народної творчості, які побутують і сьогодні, застосовуючи туристичні аспекти. Наприклад, поїздки та подорожі до осередків культурної спадщини області.

«Бійці, які проходять реабілітацію в КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради, потребують залучення мистецької складової для психологічного та морального відновлення. Для них важливо не тільки «стати на ноги», а й знайти себе у соціумі, самореалізуватися як особистість, знайти свою суспільну нішу і стати вагомою повноцінною частиною свого народу, за який воювали! Цей курс дасть змогу не лише створити підґрунтя для арт-терапії, а й опанувати практики ремесел та народних мистецтв Полісся для подальшого розвитку як хобі чи заснування власної комерційної справи», — пояснює автор проекту «Етноосвіта для ветеранів АТО», в. о. директора Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Баковецька.

До 26 грудня при КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» проводять навчання та майстер-класи з різних напрямів поліських традиційних ремесел та мистецтв з притаманними регіону особливостями. Буде організовано поїздки учасників проекту до найяскравіших осередків культурної спадщини Рівненського Полісся: села Крупового — колиски відродження серпанкового ткацтва, села Князівка — осередку бортництва (давньої форми бджільництва), Сарненського історико-етнографічного музею — скансену житла і побуту поліщуків ХІХ — поч. ХХ ст. тощо.

Наприкінці курсу відбудуться підсумкові виставки-продажі робіт декоративно-ужиткового мистецтва Рівненського Полісся, виготовлених учасниками — ветеранами АТО.

Рівне.