Його влаштували на базі військової частини десантників.

Згаданий проект за сприяння обласної влади започаткували невдовзі після вторгнення російсько-терористичних військ на Донбас. До таких польових вишколів долучаються дівчата й жінки віком від 14 років, які за станом здоров’я можуть брати участь у військово-патріотичних змаганнях. Більшість із них зазвичай уже знайомилися з азами військової справи у відповідних гуртках чи клубах. Тож найчастіше йдеться про те, щоб закріпити здобуті знання та навички на практиці. Хоча не минає, звісно, й без початківців.

Цього разу у військову частину десантників прибули понад сто дівчат і жінок. Нікого з них, звісно, не збиралися записувати в ці елітні війська — така ноша залишається непосильною і для більшості чоловіків. Але знайомство з окремими складовими підготовки «крилатої піхоти» — тими, які виховують сміливість, волю до перемоги, здатність долати будь-які труднощі — ще нікому не завадило.

Тож до традиційних вправ і змагань зі стрільби з пневматичної зброї (на знімку), орієнтування на місцевості, тактичної медицини додавалися тренування на смузі перешкод з амуніцією парашутиста, відпрацювання посадки у військовий гелікоптер тощо. Був і розвідувальний марш у бойовому спорядженні та інші командні дійства, щедрі на емоції. Під керівництвом досвідчених інструкторів опановували також премудрості виживання у зимовий період.

Майже всі учасниці вишколу зізнавалися: було не легко, але дуже цікаво. Тож на своєму марші із засвоєння та вдосконалення знань і навичок ратної справи вони не зупинятимуться.

Полтавська область.

Фото з сайту Полтавської ОДА.