Світ висловлює занепокоєння, вводить санкції, вмовляє Путіна одуматися. Але Україні разом з подякою світу потрібно більше сподіватися на себе. За даними розвідки, терористи на окупованих територіях проводять інтенсивні навчання. Отже, Збройні Сили України, відповідно, теж удосконалюють свою майстерність. У Луганській області, за 35 кілометрів від лінії фронту, відбулися військові навчання понтонерів. Військовики навели понтонний міст через річку Айдар. На протилежний берег переправилися танки та інша техніка.

Командир роти мостовиків-понтонерів майор Микола Дмитрук каже, що ця переправа завдовжки 74 метри складається з 11 понтонів, кожен важить під 20 тонн. Бійці чітко впоралися з поставленим завданням, навели понтонний міст за 40 хвилин згідно з нормативами. Солдат Максим, який служить уже 6 років, усміхається: «Для понтонера вода — як для десантника повітря».

Солдати наводять понтонний міст через річку Айдар.

Заступник командувача Об’єднаних сил бригадний генерал Михайло Драпатий каже, що ми повинні бути готові до агресії з фронту 1-го та 2-го армійських корпусів, які штучно створені Російською Федерацією на тимчасово окупованій території, а також до дій з тилу з боку Харківської і Чернігівської областей.

«Джавеліни» є, готові до застосування, люди навчені, проводяться тренування. Хоч як вони (агресори) не намагаються грати своїми м’язами, їхні втрати будуть колосальними. Вони це знають і оцінюють», — зазначає Михайло Драпатий.

Фото автора.