«Зокрема, Львівський бронетанковий завод повідомив про передачу Збройним Силам України модернізованих танків Т-64 та капітально відремонтованих БМП-1. Зі свого боку Житомирський бронетанковий завод заявив про відвантаження армійцям партії відремонтованих та модернізованих БМП-2 та БРЕМ-2», — йдеться в повідомленні прес-служби Мін-оборони.

Водночас генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв заявив про готовність концерну збільшити обсяги виробництва озброєння та військової техніки для потреб ЗС України.

А командувач Військово-Морських сил України Олексій Неїжпапа запевнив, що на катерах Island, які США передали Україні, встановлять американське озброєння.

«Усі катери буде оснащено озброєнням виробництва США. Йдеться про 30-мм гармати та ракети різної дії. Наразі маємо остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси уже отримано, тож наступного року ми візьмемося за встановлення цих систем на всі п’ять катерів», — сказав О. Неїжпапа в інтерв’ю «АрміяInform».

Ідеться про катери «Слов’янськ» та «Старобільськ», отримані Україною 2019 року, а також «Суми» і «Фастів», передані восени цього року. Ще один катер Island готують до передачі в США.

О. Неїжпапа додав, що до 2023-го готуються отримати перший британський корвет типу ADA та обладнати його відповідним озброєнням і військовою технікою, щоб 2024 року ввести його до складу військового флоту. Корвет будують у рамках британсько-української співпраці, погодженої в листопаді 2021-го. Він уже готовий на 80%.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що Україна розпочинає фактичне будівництво двох військово-морських баз — у місті Очакові Миколаївської області та Бердянську Запорізької області «у рамках домовленостей зі Сполученим Королівством».