За даними штабу ООС на 17.12, упродовж минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння — поблизу Пісків ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм. «Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я задовільний. Один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям», — повідомили в штабі.

Російсько-окупаційні війська розміщують нові вогневі позиції в населених пунктах біля лінії розмежування на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Про це інформує Головне управління розвідки МОУ. За даними розвідки, командування Збройних сил Російської Федерації підвищує рівень готовності до застосування своїх військ на тимчасово окупованій території.

«Зокрема, противник розміщує додаткові засоби вогневого ураження (танки, міномети, 122-мм гаубиці та самохідні артилерійські установки) з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння. При цьому окупанти обладнують нові основні та запасні вогневі позиції, склади для зберігання танкових і артилерійських боєприпасів у межах населених пунктів, наближених до лінії зіткнення», — йдеться в повідомленні.