Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Наша музика є вагомою частиною української культури. Вона завжди була підтримкою духу для кожної людини. А її колорит та етномотиви завойовують все більше поціновувачів у світі. Згадаймо лише минулорічний фурор на Євробаченні, - написав міністр у Телеграмі і повідомив про чудову новину: «Спільно з Першою леді Оленою Зеленською МКІП щогодинну трансляцію українських пісень на європейському радіо. Впевнений, що це сприятиме ще більшій солідарності з Україною».

Попередні домовленості з Європейською спілкою радіомовлення такі: кожна нова година на європейських радіостанціях розпочинатиметься з української пісні. 

«Наразі плей-лист для трансляції формується, тож кожен охочий може запропонувати власний топ-пісень незалежної України. Це можна зробити в коментарях до публікації Першої Леді Олени Зеленської у Фейсбук  https://www.facebook.com/olenazelenska.official/posts/626213622295885. Cаме з цих рекомендацій буде сформовано кінцевий список. Далі ви знаєте, що робити. Чекаємо на ваших фаворитів», - написав Олександр Ткаченко.