18 березня 2022 року члени Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва в режимі відео конференції зустрілися з членами Комітету у закордонних справах Німецького Бундестагу.

Українські парламентарії повідомили членів Комітету у закордонних справах Німецького Бундестагу про безпекову ситуацію в Україні, зокрема воєнні злочини та злочини проти людяності, які вчиняє РФ на території України, та ядерну небезпеку для Європи через захоплення Чорнобильської АЕС та Запорізької АЕС.

Порушувалися питання щодо системи європейської безпеки та можливих спільних кроків і вжиття додаткових безпекових заходів в Європі.

Народні депутати України інформували німецьких колег щодо варварських дій військовослужбовців РФ, ситуації з біженцями та внутрішньо-переміщеними особами в результаті воєнної агресії РФ та про кричущу гуманітарну ситуацію в окремих українських містах, зокрема Маріуполі, обстріли гуманітарних коридорів та викрадення представників місцевого самоврядування.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено питанню членства України в Європейському Союзі та надання статусу кандидата, а також збільшення гуманітарної та економічної допомоги, подальших спільних заходів двох комітетів.

Голова та члени Комітету закликали німецьких колег сприяти забезпеченню безпольотної зони та безпеки в українському небі, гарантій безпеки гуманітарних коридорів, вжиттю всіх можливих заходів для зупинення збройної агресії РФ проти України, зокрема закриття портів для комерційних суден РФ, нафтового та газового ембарго, а також додаткових пакетів санкцій проти агресора.

Інформаційне управління