З моменту повномасштабного вторгнення російської армії в Україну низка міжнародних компаній розірвала відносини з росією. Дуже важлива перемога на міжнародному рівні сталася сьогодні. Так, з 18 березня, призупиняється членство РФ та Білорусії у регіональній організації – Європейській конференції адміністрацій зв’язку (The European Conference of Postal and Telecommunications Administrations, CEPT). До сьогодні членами CEРТ було 48 країн, а наразі їх 46.

Нагадаємо, що основним завданням CEPT є розгляд в рамках Європи питань державної політики та нормативних документів, що відносяться до сфер пошти і електрозв'язку, а також питань використання радіочастотного спектру. До функцій СЕРТ також належать підготовка європейських пропозицій на конгреси і конференції МСЕ та Всесвітнього поштового союзу і їх робочих органів, питання організації та функціонування служб електрозв’язку і пошти, а також гармонізації цих служб в рамках Європи.

Крім того, інформуємо про останні санкції від технологічних компаній проти країни-агресора та країни, яка підтримує агресора, а саме:

• YouTeam розірвала відносини з постачальниками послуг із РФ та Білорусії. Усю волонтерську роботу працівників, більшість із яких є українцями, компенсують на 100%. Компанія пожертвувала 1 млн грн на підтримку армії і біженців та будуть відраховувати 50% прибутку кожен місяць.

• Компания Square Enix зупинила продаж ігор (Just Cause, Final Fanstasy, Tomb Raider) у РФ — в Epic Games при спробі відкрити сторінки тайтлів з’являється повідомлення, що немає доступу в цьому регіоні.

• Omnicom Group, яка займається маркетинговими комунікаціями та рекламою, повідомила про припинення діяльності у РФ.

• Preply — блокування репетиторів, які територіально перебувають у Росії. Буде також щомісячне пожертвування, рівне всім доходам, отриманим у РФ. 

• Corel призупинила свою діяльність у РФ. Також призупинено продажі в Росію та Білорусь.

• F5 призупинила продажі в Росії. Видалила доступ до мережі F5 і призупинила внесок у проєкти з відкритим кодом NGINX у Росії.

• IAB Europe — призупинення будь-якої співпраці з IAB Russia та IAB Belarus.

• SES — припинення партнерами трансляції RT/Russia Today та Sputnik.

• Flo йде з Білорусі. Працівникам запропонували релокейт. Це всесвітньо відомий додаток про жіноче здоров’я. Компанію з білоруським корінням оцінювали в $800 млн.

Кожна копійка податків, які закордонні компанії платять у російський і білоруський бюджети, коштує українцям життя, адже ці гроші йдуть на озброєння армії, яка нападає як на військових, так і на мирне населення України.

Для бізнесу, що поділяє загальнолюдські цінності, підтримка війни неприйнятна! Відмова від російського і білоруського ринків може означати фінансові втрати для самих компаній, однак у цьому світі є дещо важливіше за гроші – людські життя і мирне небо над головою. Тож дякуємо кожній компанії, яка відмовилась спонсорувати війну росії проти України.

Ми сильні! Ми єдині! Ми разом переможемо!

Слава Україні!

Інформаційне управління