Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев звернувся з листом до керівників національної та міжнародної платіжної системи Китайської Народної Республіки.

«Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики висловлює подяку за співпрацю. Ми вітаємо діяльність China Union Pay та UnionPay International на українському ринку та сподіваємося на продовження нашої плідної співпраці.

Користуючись нагодою, хочемо повідомити, що ми вітаємо рішення міжнародних платіжних систем, а саме Visa, Mastercard, American Express, JCB та PayPal, які здійснили справедливо і публічно оголосили про припинення співпраці з банками в Росії.
Росія напала на Україну, розпочавши безпрецедентний за своєю жорстокістю та нехтуванням фундаментальними людськими цінностями напад. З огляду на це, просимо підтримати Україну, вживши заходів, подібних до тих, які вживають Visa, Mastercard та інші: припинити обслуговування всіх операцій з платіжними картками, випущеними банками Російської Федерації за вашою платіжною системою/схемою, а також операції через вашу платіжну інфраструктуру в Російській Федерації (включно з платіжними картками, випущеними іноземними банками).

Наше звернення надійшло після того, як українська влада запровадила воєнний стан по всій території України відповідно до Указу Президента № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року.
Сподіваємося на підтримку та розуміння з боку China UnionPay та UnionPay International у відновленні миру в Україні. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашої співпраці в мирному та процвітаючому майбутньому».

Інформаційне управління