Шановні колеги!

Протягом останніх 22 днів Україна переживає найстрашніше випробування за всю свою незалежність ­– повномасштабну війну з боку Російської Федерації. Мільйони українців, серед яких жінки, діти, літні люди, сьогодні потерпають від спричиненої вторгненням окупаційних військ гуманітарної кризи.

Але українці не залишились самі.

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики висловлює  щиру вдячність країнам, міжнародним організаціям та просто всім людям, які підтримують Україну, допомагають їй  подолати гуманітарну катастрофу. Події, що зараз відбуваються, вже наклали драматичний відбиток на життя всіх громадян України, а особливо – дітей, тому ваша підтримка для нас зараз дуже важлива.

Велика вдячність США, Великій Британії, Японії, Канаді,  країнам Євросоюзу, які, знаючи про економічні наслідки для своїх держав, ввели фінансово-економічні санкції проти Росії в цілому та проти російських політиків і олігархів зокрема.

Безумовно, мужнім вчинком стало прийняття рішення про обмеження або припинення роботи на ринках Російської Федерації таких компаній із світовим ім’ям, як Apple, Adidas, BMW, Volkswagen, Sony Pictures (сьогодні майже 70 світових брендів покинули ринок Російської Федерації).

Щиро дякуємо Міжнародному Комітету Червоного Хреста та іншим благодійним організаціям, у тому числі  фонду «Добрин», за надання гуманітарної допомоги для українців, забезпечення критично необхідними медичними засобами лікарень.  Окрема подяка Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за підтримку дітей України. Наші діти отримали освітні та розважальні набори та мають отримати теплий  одяг.

Дякуємо Асамблеї Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) за припинення членства Російської Федерації у Всесвітній туристичній організації та Міжнародній Раді архівів (ICA), яка призупинила відносини  з трьома державними архівними установами Російської Федерації і однією державною установою Республіки Білорусь.
Світова кіноспільнота також вживає чимало важливих для України заходів: запровадження проти Російської Федерації санкцій, бойкот фільмів, призупинення спільного кіновиробництва, відправлення гуманітарної допомоги для України, підтримка кіномитців України (EFAD – European Film Agency Directors).

Дякуємо світовій музичній спільноті, особливо Міжнародному форуму незалежних музичних видавців (IMPF), Британській авторській організації PRS for Music, Італійському товариству авторів і видавців SIAE, які виступають на підтримку України.

Окремо хочемо висловити найщиріші слова подяки людям з різних куточків планети, які виходять на центральні площі своїх міст на мітинги, аби продемонструвати свою солідарність з нашою країною у цій війні, організовують збір і доправлення гуманітарної допомоги до кордонів з Україною.

Дякуємо всім, хто допомагає Україні, допомагає українцям!

Водночас ми закликаємо ті міжнародні організації, інші культурні спільноти, які ще не виключили Росію із складу своїх учасників, зробити це і тим самим проявити свою принципову позицію щодо неприпустимості  у XXI столітті розв'язування агресивної війни та ведення її без дотримання норм міжнародного права.

Зупинимо нацистську Росію разом!

Хай живе Україна! Перемога буде за нами!

Інформаційне управління