Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин звертається до світового співтовариства з проханням тиснути на агресора - російську федерацію з вимогою деблокувати українське місто Маріуполь.

В ці чорні дні російської навали Маріуполь зазнає суцільної гуманітарної катастрофи. Місто піддають постійним бомбовим і ракетним ударам та обстрілам.

Мешканці Маріуполя опинилися заручниками без світла, тепла, води, продуктів харчування, ліків. Поранені і хворі не мають доступу до медичної допомоги.

Окупанти розстрілюють мешканців, які роблять спроби виїхати з міста по наданих для евакуації зелених коридорах.

Обстріл росіянами пологового будинку і дитячої лікарні в Маріуполі призвів до загибелі і поранень серед вагітних жінок, медиків, дітей. Це пряме порушення законів і звичаїв війни!

16 березня окупанти цілеспрямовано знищили сховище для людей, яке знаходилося у самому серці Маріуполя. Внаслідок бомбардування був зруйнований Драматичний театр, у сховищі якого знаходилось понад тисячу жінок і дітей. Наразі з під завалів вдалося врятувати лише частину постраждалих.

Жорстокість і цинізм з яким знищується населення Маріуполя свідчить про злочин геноциду.

Члени Комітету заявляють про порушення російськими військами міжнародного гуманітарного права, ненадання доступу для евакуації населення, перешкоджання отриманню гуманітарної допомоги.

За злочини проти мирних мешканців Маріуполя винуватці нестимуть відповідальність в Міжнародному суді ООН!

Інформаційне управління