Мобільний зв’язок – важлива складова нашого побуту, особливо в умовах війни, адже завдяки йому можна пересвідчитися, що з рідними та близькими усе гаразд, допомогти тим, хто цього потребує, та дізнатися останні новини.

Повідомляємо, що мобільні мережі в Україні працюють стабільно. Зокрема, стабільно працюють мережі у Києві, Миколаївській, Сумській, Київській областях (за винятком Бучі, Ірпеня, Ворзеля та Гостомеля – у цих населених пунктах окупантом цілеспрямовано знищено інфраструктуру операторів, робота над відновленням якої триває). Без зв?язку залишаються міста Ізюм (Харківська область) і Маріуполь (Донецька область). Протягом минулої доби оператори відновили покриття у Новій Каховці (Херсонська область) і Прилуках (Чернігівська область). Стабільно працюють мережі у Херсоні та Харкові.

Зазначаємо, що оператори та провайдери вживають усіх необхідних заходів із відновлення у районах бойових дій покриття мобільним зв?язком і доступом до інтернету для українців.

Крім того, НЦУ при Держспецзв’язку спільно з операторами провели СМС-інформування населення щодо евакуції людей із Бучі та Бородянки. Фахівці НЦУ нейтралізували та заблокували фейковий домен для збору коштів під виглядом Мінцифри, оскільки зловмисники під виглядом, що збирають криптоактиви на армію, намагалися збирати їх для себе.

Також минулої доби фахівцями Укртелекому відновлено доступ до інтернету в Генічеську, Каланчаку, Скадовську, Асканії-Новій, смт Чаплинка, Іванівка та Нижні Сірогози Херсонської області. Відновлено інтернет-доступ у Запоріжжі та області і наразі там працює 80% районних вузлів зв’язку. Аварійно-відновлювальні робочі бригади Укртелекому працюють над відновленням мереж у Фастові, Білій Церкві, Обухові, Броварах і Борисполі. Послуги телефонії та інтернет-доступу поки що не надаються у Чернігівській та Луганській областях, у решті областей – доступні.

На сьогодні наявність мобільного інтернету не менш важлива за дзвінки, адже дозволяє бути на зв'язку з близькими онлайн та перевіряти актуальні новини. Щоб забезпечити підтримку працездатності електронних комунікаційних мереж у зв’язку з військовими діями, необхідні ресурси і фінансування, у тому числі для відновлення пошкоджених електронних комунікаційних мереж у населених пунктах України. Тому звертаємось до всіх споживачів з проханням сплачувати за послуги операторів мобільних мереж і провайдерів Інтернету. Наша своєчасна сплата за послуги забезпечить стабільність функціонування електронних комунікаційних мереж, що є вкладом кожного із нас у підтримку бізнесу і перемогу над агресором!

Разом переможемо!

Слава Україні!

Інформаційне управління