До ходи долучились як хмельничани, так і ті, для кого місто стало рідним на час війни. Символічно всі зібралися разом біля штабу допомоги вимушеним переселенцям, куди щодня приїздять сотні людей з тих куточків країни, де зараз ідуть бої.

Про те, що відбудеться така акція, багато хто дізнався із соцмереж. Жінки з дітьми та онуками відгукнулися на заклик організаторів продемонструвати, як усі прагнуть миру й очікують переможного закінчення війни. Так учасники акції висловили підтримку тим, хто зараз зі зброєю в руках захищає Україну.

Дехто, побачивши рух колони, спонтанно приєднувався до неї. Хтось ніс гасла, хтось державні прапори, а хтось ніс іграшки та тримав за руку своїх дітей, бо саме вони – майбутнє України. І всі разом ми мусимо захистити його. Учасники маршу несли лампадки до пам’ятника «Ангел скорботи», куди хмельничани традиційно приходять, аби вшанувати невинних жертв голодоморів та репресій. Там же військовий капелан Олег Макаровський провів спільний молебень. Всі вкладали у слова молитви щиру віру в нашу перемогу.

Своє слово сказали і ті матері, чиї сини зі зброєю в руках борються з рашистами. Від усіх хмельничан і їм, і їхнім мужнім хлопцям – особлива шана.

За словами співорганізаторки акції депутата обласної ради Оксани Каденко, мета акції – привернути увагу світової спільноти до тих жахіть, що творять рашисти на нашій землі.

На завершення діти розбили велику чорну кулю, з якої до неба розлетілися сині та жовті кульки як символ нашої перемоги.

Фото Андрія Агєєва з сайту АрміяInform.