Представникам старшого покоління  добре відомі плакати часів Другої світової, які й сьогодні не втратили своєї актуальності. Нині декому, особливо представникам публічних професій: журналістам, блогерам, всіляким спікерам-речникам, експертам-аналітикам, спічрайтерам та депутатам їх – ці слова – слід би було занотувати й повісити на найвиднішому місці.

А ще – закарбувати у пам'яті! Принаймні до часу, коли буде остаточно переможено ворога!

Щоб вони, перше ніж поділитися якоюсь інформацією, відповідально й тверезо зважували, чи не нашкодять своїм довгим язиком справі визволення української землі з-під брудного черевика остогидлого загарбника.

Чи не зашкодять вони своїм базіканням справі нашої Перемоги!

Чи варта їхня сумнівна першість у оприлюдненні відомостей, які є – не побоїмося цього слова – державною таємницею, тих непередбачуваних наслідків, до яких може спричинити їхні дурні просторікування!

Не будемо наводити тут довжелезну низку трагедій та поразок, які вже сталися через те, що хтось чи то від великого розуму, чи то підігруючи агресору, не може втримати свій занадто довгий язик за зубами: мете ним, як помелом! Про них вже немало сказано!

А декого, будемо сподіватися, вже притягнуто до якнайсуворішої відповідальності за законами воєнного часу. По ділу!

Пам'ятаймо просту, як світ істину: "Не базікай, тебе може почути ворог!".

Це стосується не лише телефонних розмов, висловлювань  у соціальних мережах, а тим більше теревенів у ЗМІ та  радіо- й телеефірах. Це стосується нашого повсякденного життя!

А публікація й інфографіка, що з’явилися на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України у соціальній мережі, лиш переконує у правоті наших тверджень.

Отож: «Уважно читаємо, що не можна публікувати у соцмережах, та обов’язково ділимось цією пам’яткою далі, – закликають і переконують нас.

Залишається додати: "Не базікай, тебе може почути ворог!".

Переможемо!