Про це йдеться на сторінці Українського інституту національної пам'яті у соціальній мережі.

Так у Харкові загарбники обстріляли Дробицький яр. Це – відоме місце масових розстрілів цивільного, насамперед єврейського, населення нацистами під час Другої світової війни. За різними оцінками, тут поховано від 14 до 20 тис. жертв нацизму. У 2002 році на місці трагедії відкрили меморіал. А в 2022-му центральний монумент меморіалу – менору пошкодили російські снаряди.

За кілька днів до цього, 24 березня, окупанти обстріляли Меморіал Слави, споруджений у пам’ять про вигнання нацистів з Харкова та України.

А 23 березня російські снаряди влучили у територію Меморіалу жертв тоталітаризму. Це місце поховання українців-жертв Великого терору та польських військових і цивільних, закатованих НКВС у 1940 році. Близько 22 тисяч громадян Польщі в 1940 році таємно стратила радянська влада в межах «Катинської справи». Майже 4 тисячі з усіх страчених загинули біля Харкова. Один зі снарядів влучив безпосередньо у могилу. Розбито таблиці з іменами похованих.

Нащадки радянських чекістів продовжують «традицію» своїх попередників – не тільки фізично знищувати тих, кого вважають загрозою, а й намагатися стерти саму пам’ять про жертв злочинних режимів.