Про це свідчать результати проведених Держпродспоживслужбою спостережень, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема станом на 4 квітня порівняно з показником на 23 лютого спостерігається підвищення цін на хліб пшеничний на 28,5%, хліб житньо-пшеничний – 12,5%, крупу гречану – на 25,5%, макаронні вироби – на 24,5%, соняшникову олію – на 11,9%, ріпчасту цибулю – на 27,2% та інші продукти, передає «АПК-Інформ».

«Порушення встановлені в кожному другому перевіреному суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня», - наголошують у прес-службі. Також повідомляється, що фахівцями головних управлінь Держпродспоживслужби проводиться роз’яснювальна робота щодо формування, встановлення та застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін, запобігання випадків порушень норм чинного законодавства.

На знімках: У столичних супермаркетах на окремі позиції дійсно ціни високі. Так, за 100 грам патраного коропа (без голови) просять 25,40 грн, а за 870 грамову пляшку кефіру – майже 40 грн. Водночас можна зустріти той-таки кефір, термін реалізації якого збігає, по 9,90 грн.

Фото Галини КВІТКИ.