Про це інформує Перший віце-прем'єр-міністр України Міністр економіки України Юлія Свириденко (на знімку).

Нам вдалося налагодити безперервне постачання гуманітарних вантажів через західний кордон. Це продукти харчування, одяг та взуття, лікарські засоби, товари медичного призначення, засоби гігієни.

За словами Свириденко, ведеться постійний діалог з міжнародними організаціями, урядами, іноземними посадовцями, які отримують  перелік найбільш гострих потреб та навзаєм спрямовують гуманітарну допомогу.

Стараннями Укрзалізниці, Укрпошти та інших перевізників її доставляють до тих областей, де вона безпосередньо розподіляється між людьми.

Гуманітарний штаб активно працює з торговими мережами, аби вони мали умови та можливості забезпечувати українців товарами, навіть, у найвіддаленіших населених пунктах.

Завдяки розширенню кредитної програми «5-7-9%» Уряд та Міністерство економіки вирішують важливе завдання – забезпечення ритейлерів обіговими коштами.

Паралельно відбувається постачання в регіони, що постраждали від війни, 10 млн продуктових наборів. Вони містять продукти тривалого зберігання з розрахунку забезпечення на один місяць для однієї людини.

На реалізацією цієї програми вже виділено 5 млрд грн. До неї підключені 24 обласні військово-цивільні адміністрації та військово-цивільна адміністрація м. Києва.

Швидкі та злагоджені дії дозволяють вчасно реагувати на гуманітарні загрози в регіонах і гарантують продовольчу безпеку для мільйонів українців, – розповіла Перший віце-прем'єр-міністр України Міністр економіки України Юлія Свириденко на своїй сторінці в мережі

"Голос України"