Про це повідомляє офіційна сторінка Міністерства розвитку громад та територій України.

Днями міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов разом з головою сумської обласної військової адміністрації Дмитром Живицьким та Сумським міським головою Олександром Лисенком оглянули найбільш пошкоджені житлові райони міста Суми.

Дії ворога нічим не відрізнялися від дій в інших регіонах — він нещадно руйнував домівки мирного населення.

Під час наради за участю керівництва області Олексій Чернишов зазначив, що першочергове завдання влади — ліквідувати наслідки військових дій, допомогти людям відремонтувати та відновити оселі, забезпечити відновлення надання усіх житлово-комунальних послуг та стале продовольче забезпечення населення.

«Сумська ОВА вже отримує від уряду перші 250 млн грн для ліквідації наслідків бойових дій, тож завданням для керівництва області є якнайшвидше проведення відповідних робіт», — зазначив міністр.

Зараз на розмінованих територіях області триває розбирання пошкоджених будівель, прибирання територій, ремонт пошкодженої критичної інфраструктури. Комунальні підприємства та працівники Головного управління ДСНС України у Сумській області працюють 24/7.

Загалом в області повністю зруйновано або пошкоджено понад 976 об’єктів. У тому числі 638 житлових будинків, 24 заклади освіти, 23 об’єкти життєзабезпечення, 18 закладів охорони здоров’я.

У рамках робочого візиту міністр відвідав місто Тростянець, яке зазнало значних руйнувань та потребує повного відновлення. Зокрема, оглянув Тростянецьку міську лікарню, яка до вторгнення в область була повністю реконструйована, з сучасним медичним обладнанням та нещадно обстріляна ворогом.

За словами міського голови Тростянця вже розробляються проекти реконструкції лікарні, зруйнованого центра міста та центрального залізничного вокзалу. Триває розмінування міста для можливості повноцінної роботи з обстеження пошкоджених будівель та споруд.

Завершили робочий візит в Охтирці, місті, якому указом Президента України присвоєно почесну відзнаку “Місто-герой України”.

Місто зазнало значних ракетних та бомбових ударів. Зруйнована Охтирська ТЕЦ — єдиний постачальник теплової енергії, гарячої води для населення, бюджетних установ та інших організацій міста.

«Об’єкт потребує повного відновлення до початку опалювального сезону 2022/2023. З головою Сумської ОВА, очільником міста Павлом Кузьменком та директором ТЕЦ Григорієм Юрком визначили послідовність відновлення роботи підприємства», — зазначив міністр та додав, що чекає від керівництва міста пропозицій щодо нової схеми теплопостачання міста та проекту відбудови ТЕЦ, – інформує Міністерство розвитку громад та територій України на своїй офіційній сторінці в мережі

"Голос України"