На Луганському напрямку російські окупанти кидають безліч своїх солдатів, ракети й танки для знищення цивільних громадян та руйнування садочків, лікарень і будинків українців. Але боротьба триває. 

Нацгвардійці «Земляк» і «Печа» розповіли, як під час ворожого наступу їх групу резерву викликали для відсічі окупантам. Зав'язався бій, і «Печа», прикриваючи своїх товаришів, відкрив вогонь з РПГ та знищив десант і кількох членів штурмової групи супротивника.

«Попри вогонь, який вели росіяни з великокаліберного кулемета, ми завдали противнику чималих втрат, - згадують гвардійці історію одного з боїв, що ведуться тут щодня. - Частину групи ворога було знищено, решта відступили. У бою з російськими окупантами один із наших був поранений, але продовжував виконання бойового завдання. Ми відійшли, аби надати медичну допомогу товаришеві. Тим часом ворог продовжував обстрілювати з мінометів житлові будинки, де були цивільні люди. У запеклому бою нам вдалося відбити контратаки росіян». 

Гвардієць із позивним «Земляк» додає: «Наша резервна група цілодобово вела бій на утримуваних позиціях. Ми були в оточенні, минула вже третя доба активних дій, вівся постійний артилерійський обстріл. Але ж ми ефективно відпрацювали по позиціях окупантів, звідки ті вели мінометний вогонь. Приблизно на четверту добу зав'язався тяжкий бій, рашисти підігнали ще більше техніки. Тоді ми змогли знешкодити два танки противника, знищити 3 БМП та придушити кілька їхніх вогневих точок. Все це дало змогу перегрупуватись основним силам підрозділу для успішного виконання бойового завдання». 

У  тому бою бійці Нацгвардії забезпечили вихід підрозділу з-під ворожого вогню та оперативно організували евакуацію цивільних і  поранених товаришів у тил.

«Ми віримо в перемогу України! Віримо в наших військових, віримо в самих себе», - переконані захисники Луганщини.

«Печа» та «Земляк» наголошують, що з ворогом тепер говоритимуть лише мовою зброї! Вони закликають в жодному разі не вірити брехливим обіцянкам окупантів і продовжувати боротьбу до нашої повної перемоги.

Відділення інформації та комунікації Східного ТУ Національної гвардії України.

Фото прес-служби Східного територіального управління Національної гвардії України.