Можливо, вона б залишилася непоміченою і загубилася у безлічі інших. Проте, заінтригувала неординарність ситуації. З якого б це доброго дива наша славна ДСНС та до якоїсь ворожої МЧС звертається?! Заглибились ми у текст і все зрозуміли. Те, що звернення заслуговує уваги та якомога ширшого розголосу, сподіваємося, наші читачі погодяться. Отож, наведемо його повністю.

«Нешановні колеги! – пишуть українські ДСНСНики до запоребрикових своїх опонентів , – нагадуємо вам, що траву, на гасіння якої ви виїжджаєте з настанням весняних господарських робіт, зовсім не обов'язково курити. Також радимо бути обережними з грибами. Інакше у підсумку "народжуються" ось такі істеричні заяви.

Натомість радимо вам посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу у житловому секторі, куди ваші солдати повідправляли крадену в Україні побутову техніку. Краще публікуйте в себе на сайті до тих крадених пральних машинок, телевізорів та жіночих фенів інструкції та випуспіть рекомендації про те, як підключити вивезену з України техніку до ваших старих проводок і не згоріти всім "посёлком".

Не бійтеся НАТО - бійтеся Бога. Хвиля його відповіді буде страшнішою і дістане усі ваші наступні покоління.

П.С. Бережіть свої халупи від вогню і хоч зрідка їх ремонтуйте.

З презирством, рятувальники України».

А тепер дещо пояснимо. Як з’ясувалося, учора, 19 квітня, на сайті російського відомчого порталу "МЧС Медиа" з'явилася дивна публікація. Озаглавлена вона була так: «Рекомендации МЧС РФ на случай ответного ядерного удара со стороны стран НАТО».

Щоправда, нині вона вже недоступна. Але, як відомо Інтернет пам’ятає все. Отож, наведемо її мовою оригіналу.

«По оперативным данным, во время массовых торжеств по поводу празднования Пасхи 24.04.2022 возможна угроза ответного ядерного удара со стороны стран НАТО. МЧС РФ убедительно просит граждан самостоятельно привести подвальные помещения своих домов, а также близлежащие бомбоубежища в пригодный для проживания вид», — йшлося у повідомленні. Не більше й не менше!

Звідки ті «оперативные данные», автори не кажуть. Чи не эдуард басурин, часом, добув?

Ну, а у підступності НАТО, яке спить і бачить, як би завадити вірянам рф поласувати кулічами, вже, мабуть ніхто у світі не сумнівається!

Можна було подивуватися, мовляв, який «ответный ядерный удар»? Які «удары со стороны стран НАТО». Але подумали й вирішили, що не варто.

Тим більше: що можна доводити державі, у заяві військового відомства якої великими літерами було виділено твердження, мовляв "… вооруженные силы россии никаких ракетных, артиллерийских ударов не наносят по городам Украины. Высокоточными средствами поражения выводится из строя военная инфраструктура: военные аэродромы, авиация, объекты ПВО Вооруженных сил Украины. Гражданскому населению ничего не угрожает…".

Поїдьте у Ірпінь, Бучу, Чернігів, Бородянку, Маріуполь – подивіться на їхню високу точність…

Насамкінець скажемо, що українці тролінг наших ДСНСНиків зрозуміли, оцінили, підтримали й схвалили. Підтвердженням тому численні коментарі під постом. Наведемо деякі з них.

А.Н.:  Знімаю капелюха перед автором тексту! Ви прекрасні! Дякую за ваш щоденний труд!

Ю.Л.: Отвєтний, це значить вони перші збираються ядерний удар нанести?..

Л.М.: Почитайте про теорію ядерного шантажу. Це усе з методички!

Н.Т.: Схиляю голову перед нашими Рятувальниками! Крутезні!!!

А.Т.: Це просто в такій формі сказали нарешті поприбирати ср#ч коло хати на Великдень…

Н.Д.: ДСНС ви не тільки герої, ви ще й знатні троляки! Дякую вам!

 Т.Г.: Вогнище!!! Люблю наших котиків, дякуємо вам за вашу роботу! Ви – найкращі!

Ю.Б.: Про тайгу у Сибiру розкажiть, як тушити. Бо знов скужуть шо це Україна пiдпалила. Вони тiльки перед телеекраном все знають и вмiють

В.П.: Помста пралки за примусову депортацію. Фен як караюча десниця Божа!

Н.Б.: ДСНС України, дуже влучна відповідь! Я вас люблю! "Не бійтеся НАТО, бійтеся Бога!" - це геніально! Сподіваюсь хоч у когось з рашистів прокинется розуміння скоєнного після таких слів.

Т. Г.: Сміливі, незламні, ще й відмінне почуття гумору! Честь і повага!

М.Ф.: Вони ж нашою не розуміють.. але то таке, їм все одно нічого не допоможе.

І.О.: Довго сміялася))) Ви найкращі))) Дякуємо за вашу працю!

Н.Д.: ДСНС України Ви просто Боги гумору!! Дякую за гарний настрій !!! Бережи вас Боже!!!

Д.С.: Обмовка по Фрейду щодо "отвєтного удару"?

А й справді, чи не надто часті й прикрі обмовки трапляються останнім часом у наших... сусідів?!!

Віктор БОНДАР