Так жартівливо звернулися до відвідувачів своєї сторінки в мережі представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, запропонувавши жартівливий урок інформаційної гігієни від малюка Патрона.

Хіба можемо ми, люди, які не ведуться на російську пропаганду, обманювати один одного тільки для того, щоб назбирати вподобайок та поширень? Ви ще почніть писати, що він виграв якусь олімпіаду чи чемпіонат з будування космічного корабля, але про нього не написало жодне ЗМІ. Тому треба кидати справи і скоріше поширювати вигадану кимось маячню?

Хіба наші хлопці, які ризикують життям розміновуючи території, заслуговують бачити як хтось намагається прославитися на цій страшні темі?

Ми закликаємо усіх до критичного мислення та думати про наслідки таких безглуздих дій.

Не засмучуйте нас, не засмучуйте Патрона. Ми дуже цінуємо увагу суспільства до кожного члена нашої великої родини. Проте дуже турбуємося, коли неправдива інформація може нашкодити.

Під час війни ми маємо витрачати сили лише на боротьбу зі справжнім ворогом - російською чумою, а не боротися із вигадками, – жартує ДСНС України на своїй сторінці у соцмережі.

А хто ще не знайомий з Патроном, мерщій читайте текст нижче.

Якось сапери почали розчищати село Шостовиця Чернігівської області від спаленої Збройними Силами України техніки окупантів та вибухонебезпечних предметів, що залишили тут росіяни.

Серед танків та бронемашин у Шестовиці була величезна кількість снарядів, мінометних мін, гранат, патронів. Метр за метром сапери ДСНС очищали територію населеного пункту.

"А щоб люди були обізнані з питаннями мінної безпеки, рятувальники проводили бесіди з місцевими та роздавали попереджувальні листівки. Допомагав їм у цьому пес-піротехнік Патрон, якого люблять і дорослі, і діти", - розповіли у ДСНС України.

Ми ж підтвердимо, що справді, пес-Патрон не вигравав  жодної олімпіади чи чемпіонату з будування космічного корабля, але свою роботу він добре знає і робить її на совість! За це йому вдячні і колеги, і мешканці врятованих  ним осель, сіл, містечок і міст.

А тепер, будь ласка, тихіше: нехай песик відпочине. Втомився…

Тим часом бійці ДСНС України закликають громадян бути обережними і, поки роботи з розмінування повністю не завершаться, не поспішати повертатися до власних будинків.

Фото з відкритих джерел та зі сторінки ДСНС України