Про це він розповів сьогодні у спеціальній заяві.

"Сьогодні я оголошую нові 800 млн доларів допомоги, щоб збільшити спроможність українців боротися на Сході, у регіоні Донбасу. Цей пакет включає важку артилерію, дюжини гаубиць і 144 000 боєприпасів до цих гаубиць", - заявив Байден.

Він нагадав, що минулого тижня (13 квітня) США вже виділили 800 мільйонів доларів на закупівлю БТР та іншого озброєння для України, утім нині потрібні нові зусилля.

Президент США обумовив необхідність другого траншу військової допомоги тим, що «наступає критичний момент». «Тепер Росія перефокусувала свою кампанію, щоб захопити нову територію на сході України. Зараз ми знаходимося у критичному вікні часу, коли вони створять основу для наступного етапу цієї війни», - сказав Байден.

Також він запевнив, що Вашингтон не припинить підтримку Києва.  За словами президента США, наступного тижня він подасть до Конгресу заявку на продовження допомоги українському народу. 

Крім того, за словами Байдена, США виступає посередником у наданні Україні озброєнь від інших країн, зокрема Словаччини, яка надала комплекси С-300 під гарантії Вашингтону, що вони отримають взамін комплекси «Патріот». 
Президент США повідомив, що Вашингтон приєднується до санкцій, які запровадив ЄС, зокрема відтепер діятиме заборона російським кораблям заходити в американські порти. 

Насамкінець Джо Байден заявив, що започатковує нову гуманітарну програму «Єдність для України», яка спростить можливість переїхати для США для громадян України.