Ці заяви, як повідомляє Європейська правда, пролунали ще глибокої ночі, щойно перемога українців була підтверджена голосуванням.

Президентка Європарламенту Роберта Мецола пообіцяла приїхати знову та висловила впевненість, що «Євробачення-2023» відбудеться саме в українській столиці. "Наступного року в Києві – у вільній Україні. І я там буду! Слава Україні!" – написала вона.

Президент Європейської ради Шарль Мішель навіть звернувся до читачів свого Твіттера українською. "Ломаними дорогами прийду я завжди до тебе", – процитував він рядок із пісні Kalush Orchestra. Як відомо, цю фразу в пісні-переможиці вважають описом того, що Українці тягнуться до Батьківщини, навіть понівеченої війною. "Щирі вітання Kalush Orchestra", – додав Мішель, також українською, і теж висловив упевненість у проведенні наступного конкурсу в Києві

"Саме ваша пісня завоювала наші серця минулої ночі", – звернулася до всієї України Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, цієї ночі Україна втретє в історії виграла пісенний конкурс «Євробачення». 2003 року з піснею «Дикі танці» перше місце здобла Руслана, а 2016-го – Джамала, яка виконала «Шлях додому». Гурт Kalush Orchestra отримав 631 бал. Вирішальну роль у перемозі зіграло голосування глядачів. 

Фото: Стопкадр із прямої трансляції.